Fortid

Jeg voksede op i Hjerting, en forstad til Esbjerg, og startede med at spille cello, da jeg var 9 år gammel hos cellist Peter Oest. Efter grundskolen gik jeg på musiklinjen på Esbjerg Gymnasium, og skiftede også cellolære til Bertel Søeborg Ohlsen. Efter studentereksamen og et enkelt år på MGK, kom jeg ind på Musikkonservatoriet i Esbjerg. Her studerede jeg i 2 år hos cellist Mats Olufsson. På det tidspunkt studerede der kun 4 strygere – heldigvis lige nok til en strygekvartet. Tilgengæld gik der masser af orgelstuderende, det er hos mange af dem, jeg spiller i dag. Efter 2 år på konservatoriet i Esbjerg, flyttede jeg til Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor jeg fik professor Torleif Thedeen som lærer, og afsluttede mine studier i Danmark hos Henrik Brendstrup med diplomeksamen i 1997.

Derefter startede et nyt kapitel, jeg flyttede til London og begyndte i mesterlære hos barokcellist David Watkin. Han var solocellist i Sir John Elliot Gardiners orkestre, spillede strygekvartet og en masse anden kammermusik, som jeg fik lov at overvære prøver og koncerter med, der ud over fik jeg naturligvis også fremragende undervisning i hans hjem i Oxford. Kulturtilbuddene i London var fantastiske, og jeg fik set og hørt en masse i de næsten 2 år jeg boede der.

Da jeg vendte tilbage til København og Danmark, fik jeg hurtigt etableret mig i det hurtigt ekspanderende miljø for tidlig musik, og jeg har været med i stort set alle de ensembler, hvor det har været sjovt at være. Jeg har også taget initiativ til at starte en række ensembler bl.a. CoMa-kvatetten og Originalerne.org